Despre noi

Timpul liber înseamnă bani

Nu că n-ar fi creat internetul locuri de muncă duium, dar a și lăsat pe drumuri diverși slujbași calificați. Câți poștași nu și-au agățat tolba și chipiul în cui, nesolicitându-i nimeni să ducă e-mailuri la destinatar? Câți meșteri tipografi nu și-or fi pus în gând să ducă șapirografele la muzeu? Noi, cu acest online, le venim în ajutor: avem inclusiv programele și specificele muzeelor craiovene.

Nădăjduim ca ghidul nostru să-i ajute pe craioveni să-și ocupe timpul liber nu doar citind informațiile de pe aici. Omul să meargă la cinema știind precis data și ora la care rulează filmul, precum și numele filmului, nu s-o ia la noroc din cinematograf în cinematograf, cheltuind aiurea cu transportul. Timpul înseamnă bani. Proverbul nu precizează care timp – evident că și cel liber se supune înțeleptei vorbe.

Vorbeam mai sus de vârtejul pe care l-a stârnit internetul în bresle. Noi, cu online-ul nostru, avem cugetul curat. Da, suntem și noi un ghid, dar câți ghizi cu ochi și sprâncene să existe-n Craiova? Probabil, ceva-ceva, pe la Muzeul de Artă, însă nici vorbă să atentăm la pâinea lor.

Sunt și alte obiective decât muzeele care interesează publicul craiovean. Când e noaptea muzeelor deschise, la obiectivele respective vine ceva lume. Dar vă imaginați ce-ar fi dacă s-ar ține și o noapte a cârciumilor deschise, cu consumația la liber? Și niciun om nu s-a gândit să le servească drept ghid chefliilor adunați în grupuri organizate…