Teatrul Colibri

0

Anul 1949 reprezinta anul nasterii Teatrului de papusi în Craiova, actualmente Teatrul pentru copii si tineret Colibri. Prima etapa a existentei artistice si materiale a institutiei se dezvolta în colaborare cu Teatrul National din Craiova, acesta gazduind si participând la realizarea spectacolelor. În 1955, odata cu dobândirea unui sediu propriu, institutia îsi câstiga independenta si faima prin realizarea unor spectacole memorabile.
În numeroasele turnee din strainatate trupa Teatrului Colibri a familiarizat spectatorii tarilor respective cu lumea miturilor românesti, a basmelor, legendelor si baladelor, fiind rasplatita cu premii si aplauze.
Etapa actuala este una de noi cautari ale unor alte mijloace artistice: papusarul da expresie propriului trup, nerenuntând însa la papusa si masca. În prezent repertoriul teatrului acopera mai multe segmente de vârsta ale spectatorilor. Diferitele sisteme de mânuire se combina cu multe mijloace teatrale: jocuri de umbre, pantomima, masti, animatie video.

Adresa: Calea Bucuresti, Nr. 56, Craiova
Suna la 004 0251 416 323 si 004 0251 412 473 (agentia de spectacole)
Facebook: @TeatrulColibri
Email: colibricolibri2012@yahoo.ro
www.teatrulcolibri.ro

Share.

Leave A Reply

%d blogeri au apreciat: